Nieuws | 01 april 2022
Aftrap archeologisch onderzoek in het Stinspark

Op vrijdag 22 april vindt vanaf 15.00 uur weer een evenement plaats in het Stinspark. Stadsarcheoloog Michael Klomp vertelt dan meer over het archeologisch onderzoek in het park. Ook brengt de museumbus van ANNO een bezoekje.

We komen steeds dichter bij de daadwerkelijke herinrichting van het Stinspark. Eerder dit jaar is het ontwerp door de gemeenteraad goedgekeurd. Een groot deel van de financiën zijn binnen en er wordt gehard gewerkt om het ontbrekende deel bij elkaar te krijgen. Er zijn gesprekken met verschillende bewonersgroepen over functies in het park, zoals de hondenuitlaatplek en de voorburcht. Op vrijdag 22 april vindt de aftrap plaats van het archeologisch onderzoek in het Stinspark. 

Denk mee over het archeologisch onderzoek
Op dit moment is de gemeente Zwolle bezig met het voorbereiden van de omgevingsvergunning voor de herinrichting van het Stinspark. Een belangrijk onderdeel van deze vergunning is het archeologisch onderzoek. Hiervoor worden onderzoeksvragen geformuleerd en wordt de methode en aanpak van het onderzoek geschetst. Naast algemene en meer wetenschappelijke onderzoeksvragen bij het onderzoek zijn we vooral nieuwsgiering naar de vragen die ook bij buurtbewoners, schoolkinderen en andere geïnteresseerden leven. Het Team Archeologie van de gemeente Zwolle wil dan ook een oproep doen om te helpen met het bedenken van vragen. Wat willen wij als wijkbewoners nu weten over het kasteel Voorst? 

Programma Stinspark op 22 april
Tijdens dit evenement kun je je opgeven om mee te helpen aan het archeologisch onderzoek dat later dit jaar zal worden uitgevoerd. Hiervoor hebben zich al mensen opgegeven, maar er zijn nog veel meer mensen nodig! Ook kun je al je geschiedkundige vragen kwijt over het Stinspark en hiermee de archeologen helpen bij hun onderzoek.

Op dit moment wordt gewerkt aan het programma voor dit evenement. Hou daarom deze website in de gaten!

Het kasteel Voorst behoort tot het belangrijke erfgoed van Zwolle. Dit erfgoed is van ons allemaal en hoe mooi is het als we daar een bijdrage aan kunnen leveren.

Kom op 22 april vanaf 15.00 uur naar het Stinspark!

(afbeelding: collectie Historisch Centrum Overijssel)