Nieuws | 02 februari 2023
Bereikbaarheid van het Stinspark tijdens de werkzaamheden

De werkzaamheden in het Stinspark staan op het punt om te beginnen. De gemeente Zwolle wil u met onderstaand bericht informeren wat dit voor u betekent. 

Park gaat door de werkzaamheden dit jaar tot de winter dicht

De werkzaamheden starten op maandag 6 februari (week 6). Het park is dan voor  iedereen gesloten. Alle entrees worden afgesloten. De tennisvereniging is nog wel te bereiken via de Weidesteenlaan (zie hieronder op het kaartje). De totale afsluiting van het park duurt in ieder geval tot en met het afronden van het archeologisch onderzoek medio april.

T 011 211 0010 Week 6 1

Bomen verplaatsen
De gemeente gaat eerst 24 iepen verplaatsen. Met Zwolle Groenstad is afgesproken dat de bomen met een goede levensverwachting een andere plek krijgen in het park. De minder vitale bomen worden gekapt. Hier plaatsen we nieuwe bomen voor terug. Zo blijven gezonde bomen behouden voor het park en de wijk en houden we de biodiversiteit in stand. In de week van 20 februari 2023 komt er een speciale boomverplantmachine die één voor één de bomen voorzichtig uit de grond pakt met een grote kluit waardoor de wortels zo min mogelijk worden beschadigd. Het team archeologie begeleidt ook deze werkzaamheden.

Archeologische opgravingen
Daarna gaat in de week van 6 maart (week 10) het archeologisch onderzoek van start. Dit duurt naar verwachting 6 weken (tot medio april). Het kan zijn dat het langer duurt als er bijzondere vondsten worden gedaan of als het weer tegen zit.  

Weer deels open
Na het afronden van het archeologisch onderzoek, zijn de doorgaande routes in het park weer deels toegankelijk (zie hieronder op het kaartje). Een groot deel van het park blijft echter het hele jaar afgesloten door de werkzaamheden. De entree aan de Steenboerweg blijft vermoedelijk tot eind van dit jaar gesloten. Dit is afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden. We hopen de werkzaamheden volgende winter afgerond te hebben. Excuses voor de overlast. Uiteindelijk krijgen we hier een prachtig mooi park voor terug.

T 011 211 0010 1 mei 1

Vragen?
Mocht u nog vragen hebben, kijk op www.zwolle.nl/stinspark of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..