Nieuws | 24 augustus 2022
De eerste schep - 9 september

Na een lange periode van voorbereidingen is het zover! Op 9 september aanstaande wordt op symbolische wijze de eerste schep in de grond gezet voor de herinrichting van het Stinspark in Westenholte, dat ook in archeologisch opzicht bijzondere aandacht verdient.

 Hét startsein voor de werkzaamheden die leiden tot een prachtig nieuw park in Westenholte. In samenwerking met Common Ground Productions is er rondom deze eerste schep een gevarieerd programma gemaakt dat plaatsvindt in het Stinspark. Een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld kinderkoor van de drie basisscholen uit Westenholte: De Vlieger, De Morgenster en Ridder Joris zingt een canon. Er is theater, muziek en wethouder Monique Schuttenbeld geeft de eerste aanzet voor een community kunstwerk dat door kinderen en ouderen in de wijk zal worden gemaakt. Gedeputeerde Roy de Witte zet de eerste schep én er is een groot vuur.

Het programma is gratis toegankelijk en we hopen alle inwoners uit Westenholte en Zwolle op 9 september om 19.30 uur in het Stinspark te mogen begroeten!

Artistiek Producent: Tibor Elferink
(Common Ground Productions)
Zangcoach: Bert van de Wetering
(Zing Als vanZelf)
Percussie groep: União Dos
Países Baixos o.l.v. Meiko Meissner

Vuur sculptuur artist: Sjaak Klein
Heerenbrink
Regisseur/acteur: Peer van den Berg
Schrijver/dichter: Ben Oranje
Saxofonist: Tibor Elferink
Community art: Vingerling & de Bruyne
Techniek: Remy Biersteker