Nieuws | 10 september 2022
De eerste schep is gezet

Ridder Zweder van Voorst liet op vrijdag 9 september nog één keer zijn spierballen zien, maar de eerste schep van het nieuwe park is toch echt gezet! 

Wat was het een mooie avond en wat zijn we trots op al dat talent dat heeft bijgedragen aan de avond! 

20220909 195445 Zweder

Terwijl Ben Oranje het verhaal van Ridder Zweder van Voorst vertelde, liet de ridder zich nog één keer zien. Hij verdedigde dapper zijn kasteel en er klonken dreigende trommels, maar hij moest het toch afleggen tegen de jeugd, die gewapend met grote hamers het kasteel probeerde te vernietigen. De vlammen laaiden hoog op boven het kasteel, waarna de schoolkinderen van de drie basisscholen uit de wijk een prachtig lied zongen.

20220909_201028.jpg

Naast prachtige woorden van wijkwethouder Michiel van Willigen, werd de eerste schep gezet door gedeputeerde Roy de Witte en een leerling van de Westwijs. 

20220909 202404

Ondertussen werd samen met kunstenaars Gerard de Bruyne en José Vingerling gewerkt aan community art. Wethouder van Cultuur, Monique Schuttenbeld, presenteerde haar wens voor het park: dat het een park wordt voor de eeuwigheid. Een mooiere wens kunnen wij ons niet voorstellen. De avond werd afgesloten met een daverende slagwerkact. 

PS 09 09 22 1533984

We zijn ontzettend trots op wat deze avond is neergezet. Ons dank is groot voor al het werk dat Tibor Elferink van Common Ground Productions heeft verricht als artistiek producent van dit fantastische evenement. 

DCIM100MEDIADJI_0735.JPG

We kijken nu vooruit naar het archeologisch onderzoek dat later dit jaar zal plaatsvinden. Mocht je hieraan willen meewerken, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door: 
Wijkvereniging WVF
ANNO Zwolle
Provincie Overijssel
Buurtcultuurfonds
Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel
Fonds Stanz
Stichting Onésimus
Hervormd Weeshuis

foto's: André van den Akker, Nienke in Beeld en Pedro Sluiter

 buurtcultuurfondsLOGO HW cmyk 2017ANNOzwolle-groot-rgb-r71-g109-b183.jpgLogo WVF 2021 verloop logo gasthuizen logo Onesimus logo Stanz PBCF Logo oranje RGB  logo provincie overijssel fc