Nieuws | 24 september 2021
Een geslaagde bijeenkomst in het park

Op 10 september bruiste het Stinspark, ondanks een fikse regenbui. Veel Westenholtenaren kwamen kijken in het Stinspark voor de feestelijke informatiebijeenkomst, waarbij het ontwerp voor het park werd onthuld door wijkwethouder Monique Schuttenbeld.

In haar toespraak gaf ze de complexe opdracht aan waar de ontwerpers voor stonden en die zij naar haar mening meer dan waar hebben gemaakt. Na de onthulling gaven landschapsarchitect Remco van der Togt en kunstenaar Paul de Kort uitleg over het ontwerp en hoe zij dit voor zich zagen. Er was volop ruimte voor het stellen van vragen en de ontwerpers zijn met veel mensen in gesprek gegaan. Er waren enthousiaste reacties, kritische vragen en goede gesprekken. Ook konden mensen ideeën kwijt over het gebruik en de verschillende functies in het park. Het was mooi om de betrokkenheid van de Westenholtenaren te zien. Zoals een wijkbewoner het aangaf: wanneer dit alles lukt, mogen we best trots zijn op dit park en daarmee op onze wijk! 

onthulling

Naast de opening door Monique Schuttenbeld en de presentatie van de ontwerpers, waren er verschillende activiteiten in het park. Zo kon met Stinspark Airlines een vlucht door het park worden gemaakt, kinderen konden boogschieten en de verhalenverteller hield bij de museumbus van ANNO bezoekers geboeid met zijn mooie verhalen. Ook de Ridder Jorisschool had verschillende leuke activiteiten voor kinderen. Het park bruiste en dat is precies hoe we het Stinspark voor ons zien! 

Stins Airlines

Als stichting kijken we terug op een zeer geslaagde bijeenkomst. Na alle gesprekken, vragen en opmerkingen is het voor ons duidelijk dat we op het goede spoor zitten. De verschillende aandachtspunten die tijdens de gesprekken naar voren kwamen, worden meegenomen in het vervolgtraject. Wij zijn er van overtuigd dat met het ontwerp Westenholte een park krijgt dat het verdient, waarbij recht wordt gedaan aan de rijke historie van de plek en waar ontmoeting centraal staat. Aan de stichting is het nu de taak om te zorgen voor voldoende financiële middelen zodat het park volgend jaar kan worden gerealiseerd en we 660 jaar na de val van kasteel Voorst een schitterend park hebben voor Westenholte. Zo gaan we met elkaar van Voorst tot Verder! 

De plannen zijn nog altijd te bezichtigen op de borden die aan het speelkasteel hangen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, of een bijdrage willen leveren, laat dit dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

RTV Focus heeft een leuk artikel geschreven en een reportage gemaakt over het evenement. Klikt hier voor het artikel en hier voor de reportage. 

Door Cvier is film gemaakt van de dag. Klik hier.