Nieuws | 30 augustus 2021
Erfgoed Sterren kennissessie sociale kwaliteit

Op 9 september organiseert Erfgoed Sterren een online Kennissessie Sociale Kwaliteit. De sessie is voor iedereen die meer wil weten over hoe erfgoed sociale kwaliteit versterkt. Anda Counotte, onze penningmeester, zal tijdens deze sessie vertellen over de herontwikkeling van het Stinspark. 

Erfgoed kan op een positieve manier bijdragen aan het welzijn van mensen en aan hun persoonlijke ontwikkeling. Door het erfgoed op de juiste wijze in te zetten en activiteiten te organiseren rond dat erfgoed ontstaat een sociale meerwaarde voor de gemeenschap. Bijvoorbeeld op het gebied van ontmoeting, welzijn of zorg. Erfgoed is de motor die mensen te verbindt. In de middeleeuwen was het kasteel het sociale centrum, in het vernieuwde park brengen wij dat op eigentijdse manier weer terug en versterken zo de sociale kwaliteit in de wijk.

Programma (15.30 - 17.00 uur)

  • Welkom door Anneke Coops, team Erfgoed Sterren
  • Heidi Mensink (projectmanager Stimuland): Wat is sociale kwaliteit eigenlijk? En wat is het belang ervan voor mensen en samenlevingen vroeger, nu en in de toekomst.
  • Anda Counotte (Stichting Stinspark, van Voorst tot Verder): Rondom het kasteel in het Stinspark, van de 14e naar de 21e eeuw.
  • Vragen en afsluiting.

Meer informatie en aanmelden via https://hetoversticht.nl/agenda/186/erfgoed-sterren-kennissessie-sociale-kwaliteit