Nieuws | 23 december 2023
Fijne feestdagen!

Stichting Stinspark, van Voorst tot Verder, wenst iedereen hele fijne feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar. 

Wat was 2023 een bijzonder jaar voor de stichting. Begin dit jaar ging het archeologisch onderzoek van start, waar veel wijkbewoners aan hebben meegewerkt. Daarna is begonnen aan de werkzaamheden voor de herinrichting. Langzaam transformeerde het park en kwam het ontwerp van Strootman Landschapsarchitecten en beeldend kunstenaar Paul de Kort steeds meer tot leven. Prachtig om te zien! We zijn blij met en dankbaar voor alle steun, wijze woorden en bovenal de samenwerking met al onze partners, zoals bijvoorbeeld de gemeente Zwolle, Stadsmuseum ANNO, Katalys, de RCE en de ontwerpers. 

Geduld
We zijn vooral ook dankbaar voor al het geduld van de Westenholtenaren. Door onder andere de vele regen zijn de werkzaamheden uitgelopen. Dat stelt het geduld op de proef! Het is dan ook niet onbegrijpelijk dat hierover wel eens wordt gemopperd. Van de gemeente hebben we begrepen dat de aannemer nu helaas niet het park in kan met groot materieel omdat de ondergrond dan nóg verder stuk wordt gereden. Dit betekent bijvoorbeeld dat de plaatsing van het speeltoestel in de Voorburcht ook naar januari is verschoven. Dit is een keuze van de gemeente waar de stichting helaas geen invloed op heeft. 

Gelukkig heeft de aannemer wel de hekken rondom het park verplaatst. Hierdoor is de buitenste ring van het park weer toegankelijk. Let wel op, want er liggen op verschillende plekken nog grote plassen. 

Mocht je benieuwd zijn naar hoe het park zich het afgelopen jaar heeft ontwikkeld, op de beeldbank van erfgoedfoto.nl staan mooie luchtfoto's van hoe het park was en hoe het er nu uitziet. 

40 Steenboerweg 49 Zwolle Voorst Makelaardij VastgoedfotografieZwolle.nl

Wateroverlast 
Het is geen geheim dat het park te maken heeft met veel wateroverlast. Weliswaar hebben we een bijzonder nat najaar gehad, maar dat neemt niet weg dat ook eerder dit jaar veel regen in het park bleef staan op plekken waar het zou moeten weglopen. Gelukkig hebben gemeente Zwolle en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed dit probleem ook gezien. De gemeente heeft toegezegd dat er een duurzame oplossing komt voor de afwatering, waardoor het probleem wordt verholpen. Mocht je hier meer over willen weten, dan kan je je vragen het beste stellen aan de gemeente. Zij zijn op de hoogte van alle technische aspecten. 

Opening 
Ondertussen wordt ook hard gewerkt aan de opening van het park. Hiervoor zijn al verschillende gesprekken geweest en ideeën gevormd. Op 31 mei 2024 vindt de officiële opening plaats. Op 1 juni 2024 wordt een mini-festival georganiseerd. Hier willen we ook veel verenigingen, activiteiten, artiesten en kunstenaars uit de wijk betrekken. Mocht je hier aan willen bijdragen, schroom dan niet om contact op te nemen! 

We kijken er naar uit om met alle wijkbewoners en onze samenwerkingspartners te vieren dat het park weer open is en de werkzaamheden zijn afgerond. Maar eerst gaan we genieten van een welverdiende rustperiode. In 2024 gaan we weer met hernieuwde energie aan de slag.

Voor nu wensen we iedereen hele fijne feestdagen, een goed uiteinde en een prachtig 2024 toe!