Nieuws | 23 maart 2021
Groot nieuws! Ruim vier ton voor het Stinspark

Dankbaar, vereerd en ook best wel trots. Dat zijn de gevoelens die op dit moment bij het bestuur van Stichting Stinspark, van Voorst tot Verder overheersen.

Op 15 februari 2021 is namelijk bekend geworden dat het Stinspark is beloond met een bijdrage van ruim vier ton uit de Erfgoed Deal van het Rijk. 

In de Erfgoed Deal worden projecten gehonoreerd die de thema’s klimaatadaptatie, energietransitie en stedelijke groei en krimp combineren met erfgoed. “Het projectplan ’Stinspark Zwolle’, het realiseren van een park waar erfgoed en klimaat samenkomen, laat een ambitie zien waar nieuwbouw, verstedelijking en een stadspark samenkomen in een goed ontwerp”, aldus de beoordeling van de aanvraag. De bijdrage vanuit de Erfgoed Deal vormt een belangrijk onderdeel van de totale begroting. Andere bijdragen komen van de gemeente Zwolle en provincie Overijssel. 

Samen met de gemeente Zwolle is de afgelopen tijd ontzettend hard gewerkt om de aanvraag voor de Erfgoed Deal rond te krijgen. We zijn dan ook ontzettend blij dat ons prachtige project positief is beoordeeld en dat deze bijdrage aan het Stinspark is toegekend. Het volledige persbericht van de gemeente Zwolle kan je hier lezen. 

De bijdrage uit de Erfgoed Deal maakt het realistisch dat we dit jaar daadwerkelijk met de uitvoering van de plannen gaan beginnen en dat geeft heel veel energie! We zijn er van overtuigd dat als het park straks klaar is het niet alleen een plek van cultuurhistorie is, maar ook een plek met toekomst voor cultuur en een plek waar wij als wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten. 

Hoewel we nog moeten beginnen met de aanleg van het park, zijn we ondertussen aan het nadenken over hoe we van het park straks een levendige en bruisende plek kunnen maken, waar cultuur, ontmoeting en natuur centraal staan. Zo zijn er gesprekken met het museum ANNO en de Stadkamer. Mocht je het leuk vinden om hierover mee te denken of mocht je zelf een goed idee hebben, laat dit dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De afbeelding is afkomstig van https://www.erfgoeddeal.nl/