Nieuws | 01 maart 2023
Kunstproject

Niet alleen in het park wordt hard gewerkt. In september hebben scholieren van de drie basisscholen in Westenholte gewerkt aan het kunstproject. 

Eerder schreven we het al: bij het evenement rondom de eerste schep is ook een kunstproject van start gegaan. 

Samen met kunstenaar Gerard de Bruyne en José Vingerling hebben kinderen van de drie basisscholen in Westenholte gewerkt aan het project 'nieuwe herinneringen aan het Stinspark'. De kinderen werd gevraagd zich in te beelden dat bij het weerzien van elkaar over vijf jaar wordt gevraagd: wat is jouw mooiste herinnering aan het Stinspark van de afgelopen vijf jaar geweest. De leerlingen hebben deze gedachten, herinneringen en wensen opgetekend en ze zijn in gescand. Het plan was om de getekende herinneringen in het park te begraven en bij ieder kistje met tekeningen een paaltje met QR code te plaatsen. Op die manier zou dit kunstproject leiden tot een nieuwe 'schatten' in de bodem van het park.

De leerlingen hebben ook de eerste letter van hun naam getekend en versierd met een knipoog naar tijd van ridder Zweder van Voorst. Deze tekeningen zijn gedrukt op groeipapier met zaden van vergeet me-nietjes. Het idee was om deze tekeningen te zaaien bij de paaltjes. Dit zou worden gekoppeld aan de nationale zaaidag op 22 april 2023. Omdat de werkzaamheden in het park nu in volle gang zijn en het park dicht is, is besloten om de tekeningen op zaaipapier terug te geven aan de kinderen, zodat de vergeet-me-nietjes op de scholen opgekweekt kunnen worden en wellicht later in het park kunnen worden geplant.  

Hieronder staan een aantal van de prachtige kunstwerken van leerlingen van de Wegwijs, de Morgenster en de Ridder Jorisschool. 

Janneke8

Justin4

Maarten4

Madelonne7

Milena10

roos1

We hopen dat de kunstwerken getoond kunnen worden via QR-codes die aan de hekken rondom het park hangen. Hierover gaan we nog in gesprek met de gemeente. 

Eind maart zullen Gerard en José ook met ouderen uit de wijk aan de slag gaan in het kader van dit kunstproject. Wilt u hieraan meedoen, dan kunt u zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.