Nieuws | 13 maart 2023
Podcasteel Voorst

Op woensdag 15 maart 2023 verschijnt de eerste aflevering van de podcast Podcasteel Voorst. Deze podcast is te beluisteren op de website van ANNO (www.anno.nl) en op Spotify.

In aflevering 1 duikt podcastmaker Reinout Meijer de geschiedenis in. Hij volgt stadsarcheoloog Michael Klomp tijdens de laatste voorbereidingen en is hij erbij als de eerste schop de grond ingaat. Ook spreekt hij Cas Voswijk, één van de buurtbewoners die als vrijwilligers op locatie meehelpen. Want naast het archeologische onderzoek is er in de podcast veel aandacht voor buurtparticipatie en metamorfose van het Stinspark.

Wat er in aflevering 2 te horen is? Dat is - zelfs voor de archeologen - nog een verrassing. Maar de aflevering gaat in ieder geval dieper in op de buurtbewoners die hun handen uit de mouwen steken en - hopelijk - de vondsten die de komende tijd worden gedaan. 

Volg het proces en de laatste ontwikkelingen op de voet in Podcasteel Voorst. Want als er nieuwe feiten aan het licht komen of er mythes worden doorprikt, hoor je het in deze podcast.

Deze podcast is een productie van Stadsmuseum ANNO en de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle.