Nieuws | 14 juni 2021
Van droom naar werkelijkheid

In de Stins, het wijkblad van Wijkvereniging WVF, stond in de juni-editie te lezen dat de droom van een nieuw park steeds meer werkelijkheid wordt. Hieronder is het artikel uit de Stins te lezen. 

Ik geloof stellig dat er een grote kans is dat dromen uitkomen wanneer je zelf in de droom gelooft, die droom met iedereen deelt en daar zo enthousiast over bent, dat de ander ook in je droom gelooft. 

Zo is het ook met de  Stinsparkdroom die 4 jaar geleden begon en nu op het punt staat om volgend jaar werkelijkheid te worden. Een park dat verbeeldt en vertelt over de roemruchte geschiedenis van kasteel Voorst. Een park waar kinderen aan met zand en water aan hun droomwereld kunnen bouwen. Een wandelpark waarin je tussen boompartijen over vele paden kunt rondwandelen. Een park waar in het midden een geweldig sport-, speel- en evenementenveld komt. Een park dat het re- creatieve centrum wordt van Westenholte. 

Hoe dat er allemaal uit gaat zien, vertellen we graag binnekort tijdens een presentatie. Dan willen we samen met de gemeente de plannen voor het park presenteren. Het Stedelijk Museum ‘ANNO’ heeft samen met een drietal wijkbewoners daarnaast een interessant programma uitgewerkt over de geschiedenis van deze plek in de 14e eeuw. In de museumbus zullen archeologische vondsten te zien zijn. Daarnaast zullen workshops gehouden worden waar het leven in die tijd centraal staan. Ook worden verhalen verteld over de tijd van toen en nu. Kortom, het wordt een feestelijke happening, dat de aftrapt vormt voor het park dat in 2022 zijn vormen gaat krijgen. Onze droom wordt werkelijkheid, al moet er nog heel veel werk voor worden gedaan en veel geld worden binnengehaald. 

Binnenkort hopen we de datum van de presentatie te kunnen laten weten. Over de invulling van het programma volgt z.s.m. bericht. 

Namens het bestuur van Stichting Stinspark, van Voorst tot Verder.