Nieuws | 17 februari 2023
De voorbereidingen in volle gang

Op 6 februari schreven we het al: Het gaat beginnen! Afgelopen twee weken is er een hoop gebeurd in het Stinspark. 

Het park is afgesloten voor wandelaars en fietsers, er liggen rijplaten, een deel van de bovengrond is verwijderd en de stadsarcheoloog is begonnen met bovengronds onderzoek. 

Michael aan het werk

De afgegraven bovengrond wordt gebruikt voor het inpakken van de wortels van de bomen die worden verplant. De boomverplantmachine is inmiddels ook in het park aangekomen en staat klaar om volgende week 24 bomen te verplaatsen. Dit zal waarschijnlijk van 21 februari t/m 23 februari plaatsvinden. 

boomverplant machine

Zodra het verplanten van de bomen klaar is, kan het archeologisch onderzoek beginnen. Stadsarcheoloog Michael Klomp is op dit moment bezig met het maken van een planning voor de amateur-archeologen die in november een workshop bij Stadsmuseum ANNO hebben gevolgd. Op 6 maart gaat het archeologisch onderzoek van start. We zijn heel benieuwd wat de archeologen allemaal zullen vinden! Stadsarcheoloog Michael Klomp houdt op de website van Stadsmuseum ANNO een blog bij van het archeologisch onderzoek. Ook wordt nog een podcast gemaakt, samen met de amateurarcheologen. Zodra de blog en de podcast zijn verschenen, laten we dat uiteraard weten. 

Door wijkbewoner André van den Akker is onderstaande prachtige luchtfoto gemaakt. Je ziet op deze foto al goed de contouren van de hoofdburcht en de voorburcht. 

luchtfoto

Komende tijd proberen we regelmatig een update te maken van de werkzaamheden in het Stinspark. Volg ons ook op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws. 

Bezoek de stadsarcheoloog in de voorjaarvakantie
Niet alleen in het Stinspark vind je archeologen. In de voorjaarsvakantie kun je vanaf 26 februari tot en met 5 maart Bij Stadsmuseum ANNO al komen genieten van leuke activiteiten, zoals Op bezoek bij de Archeoloog. Kom langs in het Archeolab, dan zie je hoe archeologen werken en kun je al je vragen stellen. Ze kunnen je dan ook precies uitleggen hoe ze te werk gaan in Stinspark. En heb je zelf iets moois gevonden in de grond? Neem het mee! Dan gaat de archeoloog bij Stadsmuseum ANNO kijken wat jij gevonden hebt en of het misschien waardevol is.

Kinderen aan de de macht
Wat ook leuk is: in de voorjaarsvakantie staat Museum ANNO in het teken van Macht! Want… kinderen hebben deze vakantie de macht bij ANNO, zij mogen namelijk hun stem uitbrengen om te bepalen wat het nieuwe embleem voor kids in het museum gaat worden. Kijk voor meer informatie op www.anno.nl