Nieuws | 04 augustus 2023
Stand van zaken van de werkzaamheden

Terwijl een groot deel van Nederland op vakantie is, blijft het werk in het Stinspark doorgaan. Het is weer hoogtijd voor een update! 

De werkzaamheden lopen volgens schema en het park krijgt steeds meer vorm. We konden de bult in het Stinspark steeds meer zien groeien. Inmiddels is daarvan het hoogste punt bereikt en is de fundering voor de Hoofdburcht, het kunstwerk van Paul de Kort, gestort. 

Zoals in het vorige artikel aangekondigd, zijn we samen met een afvaardiging van de gemeente Zwolle op bezoek geweest in de werkplaats van Segno d'Arte, waar het kunstwerk op dit moment wordt gemaakt. Het was indrukwekkend om de kern van het kunstwerk, dat straks letterlijk en figuurlijk het hoogste punt vormt in het park, en alle onderdelen van de Hoofdburcht met eigen ogen te zien. Op de website van Strootman Landschapsarchitecten staat een artikel waarin kunstenaar Paul de Kort meer verteld over het bezoek aan Segno d'Arte. Dat artikel is hier te lezen. 

20230714 103738

20230714 104854

De kern van de Hoofdburcht is het enige onderdeel dat in de werkplaats in elkaar wordt gezet. Alle overige onderdelen van de Hoofdburcht worden na de zomer ter plaatse in elkaar gezet. Dit zal ongeveer 2 a 3 weken duren. Zodra bekend is wanneer dit gaat gebeuren, laten we het uiteraard weten. 

Door Paul de Kort is een animatiefilm gemaakt van de Hoofdburcht. Dit animatiefilmpje geeft een beeld van de omvang en de transparantie van de Hoofdburcht. Dit animatiefilmpje kan je hier bekijken. 

Andere onderdelen van het park 

De Hoofdburcht is niet het enige onderdeel van het park waaraan wordt gewerkt. Er zijn verschillende wandelenpaden aangelegd. De stadsarcheoloog houdt een oogje in het zeil bij de werkzaamheden. Bij het aanleggen van de paden zijn nog meer loodbuskogels gevonden. Dat laat je dromen over wat er nog meer in het park te vinden zou zijn. 

Verder is inmiddels de skatebaan uit het park verwijderd. Ook de JOP (jongeren ontmoetingsplek) is naar een tijdelijke plek verhuisd. Binnenkort wordt ook de stal gesloopt, zodat ook op die plek verder gewerkt kan worden aan het park. De contouren van de voorburcht zijn ook in het park te zien. De invulling van de voorburcht, waar speelaanleidingen komen, volgt later dit jaar. 

Calisthenics

Het park moet een plek worden voor iedereen. Wijkbewoner Ferdy Bosscher vond dat in het park nog een letterlijke 'hangplek' ontbrak. Hij heeft zich ingezet voor het plaatsen van calisthenics toestellen, waar iedereen kan sporten. Omdat in het park nog wordt gewerkt, zijn de toestellen tijdelijk aan de Steenboerweg geplaatst. Op 28 juni 2023 werden de toestellen feestelijk geopend met een demonstratie en een hangwedstrijd. Prachtig om de betrokkenheid van de wijk te zien en geweldig dat het is gelukt om de calisthenics toestellen in de wijk te plaatsen. Zodra het park klaar is, krijgen de toestellen hun definitieve plek. 

Calisthenics

Het Stinspark vanuit de lucht

Een andere wijkbewoner heeft met een drone beelden gemaakt van de werkzaamheden in het park. Mooi om vanuit de lucht te zien hoe het park steeds meer vorm krijgt. De beelden zijn hier te zien. 

Foto's door Strootman Landschapsarchitecten en Linda Bosselaar