Nieuwsafbeelding:
img-20220506-wa0011

Het park bruiste weer op 22 april 2022! Wijkbewoners hoorden meer over het aankomende archeologisch onderzoek en konden al hun archeologisch vragen stellen aan stadsarcheoloog Michael Klomp. 

We kijken met veel plezier terug op de bijeenkomst. De verhalen van verhalenverteller Frans Schobbe en de presentatie van stadsarcheoloog Michael Klomp werden met veel enthousiasme ontvangen. Daarnaast konden in de museumbus van ANNO archeologische vondsten uit het park worden bekeken en bevoeld. Ook waren er verschillende activiteiten voor kinderen, zoals pijl en boog schieten. 

Wijkbewoner Thomas Kamphuis heeft op Stinskracht.nl, het online dorpsplein van Westenholte, een uitgebreid verslag geschreven van de dag. Dit verslag is hier te lezen. 

Ben je enthousiast geworden en wil je later dit jaar zelf mee helpen met het archeologisch onderzoek in het Stinspark? Geef je dan op via secretaris@stichtingstinspark.nl

Heb je (historische) vragen over de historie van het park of zijn er dingen die je altijd al hebt willen weten over ridder Zweder van Voorst? Ideëen aandragen voor onderzoeksvragen kan via secretaris@stichtingstinspark.nl of rechtstreeks aan het Team Archeologie van de gemeente Zwolle via archeologie@zwolle.nl

 

 

Geef eenmalig online

Sponsoren

Het park wordt mede mogelijk gemaakt door: